Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Δελτίο Τύπου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων για τις εκλογές Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας

Τη Κυριακή, 30 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης μελών Τοπικών Συμβουλίων Νέων σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Παιδείας για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων συμμετείχε σε αυτό το νέο θεσμό γράφοντας μέλη στα μητρώα Νεολαίας σε ορισμένους Δήμους του Νομού μας. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η εκλογή μελών της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στη Διοίκηση των Τοπικών Συμβουλίων Νέων όπου σε πολλά από αυτά απέσπασε και τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία εδρών όπως συνέβη στο ΤΟ.ΣΥ.Ν του Δήμου Θήρας στο οποίο κατέκτησε τις 4 από τις 5 έδρες και αφήνοντας πίσω όσους δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στο ρεύμα της αμφισβήτησης και της ανατροπής μα κατά λάθος βρέθηκαν στη Συντήρηση και στο Συμβιβασμό. Νικηφόρα αποτελέσματα υποψηφίων που είναι μέλη της οργάνωσης όμως υπήρξαν και στη Νάξο, στη Μύλο και στη Κύθνο. Το ίδιο καλά αποτελέσματα θα υπάρξουν και στην Ερμούπολη της Σύρου όταν θα διεξαχθούν και εκεί οι εκλογές καθώς πήρε αναβολή η διαδικασία.

Σε αυτό το νεανικό θεσμό, ο άκρατος κομματισμός δεν έχει θέση. Ο πολιτικός προσανατολισμός όμως σαφώς και έχει θέση και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι προοδευτικός, ριζοσπαστικός και ανατρεπτικός. Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ εδραιώνεται στις Κυκλάδες και επισφραγίζει τη πολιτική της κυριαρχία στα νεανικά δρώμενα του Νομού μας.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δύναμη Αλλαγής – Δύναμη Ανατροπής

Ο γραμματέας

Γιάννης Λιγνός

1 σχόλιο:

neolaia pasok kykladwn είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταρχάς, το Δελτίο Τύπου που έστειλε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων στα νησιά της Θήρας, της Κύθνου, της Μύλου και της Νάξου ήταν από κοινή συμφωνία των στελεχών που ηγήθηκαν στα ΝΙΚΗΦΟΡΑ αποτελέσματα.
Όσον αφορά το προβληματισμό του κ. Καραχάλιου, Δημοτικού Συμβούλου Θήρας και του κ. Πελέκυ, προέδρου της Τ.Ο. της Ν.Δ. για το ποιόν αυτού του νέου νεανικού θεσμού να τους υπενθυμίσουμε ότι είναι ένας αυτοδιοικητικός θεσμός που συμμετέχουν και μέλη πολιτικών Νεολαιών. Έμεις οι ίδιοι, επισημάναμε πρώτοι στο Δελτίο Τύπου που στείλαμε στις 31/3 ότι «ο άκρατος κομματισμός δεν έχει θέση». Δεν παύει όμως ο θεσμός αυτός να έχει και πολιτικές προεκτάσεις.
Προφανώς ο κ. Καραχάλιος και ο κ. Πελέκυς έχουν εσωκομματική άγνοια ειδάλλως θα γνώριζαν πως στη κεντρική ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ προβάλλεται ακόμα και τώρα αυτός ο νεανικός θεσμός και η προκήρυξη των εκλογών.
Θα γνώριζαν επίσης, πως από το Πολιτικό Συμβούλιο της Ν.Δ. υπήρχε ο κεντρικός υπεύθυνος για το συντονισμό με ένα υπεύθυνο από κάθε Νομαρχιακή Οργάνωση της Ν.Δ.
Προφανώς δεν έχουν φανταστεί πως σε λίγο καιρό θα γίνει και το συνέδριο για την Ένωση Τοπικών Συμβουλίων Νέων, κάτι σχεδόν αντίστοιχο με τη ΚΕΔΚΕ. Εκεί πολιτική αναμέτρηση για τη πλειοψηφία των εδρών στο κεντρικό όργανο δεν θα υπάρξει; Ο πρόεδρος που θα εκλεγεί δεν θα σηματοδοτεί πολιτικά κάτι; Διαφορετικές προτάσεις για το μέλλον του θεσμού με εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική αφετηρία δεν θα κατατεθούν;
Εν κατακλείδι, το ανεξάρτητο του θεσμού που προβάλλουν τα αξιοσέβαστα κατά τα άλλα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. καταρρίπτεται με μια απλή επίσκεψή στην ιστοσελίδα της δικής τους πολιτικής Νεολαίας. Ας φρόντιζαν λοιπόν πρώτα να πείσουν και να νουθετήσουν τη δική τους πολιτική Νεολαία για το «ανεξάρτητο» και ύστερα να βάλλουν κατά της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που δεν έκανε τίποτε άλλο παρά από την έκδοση ενός δελτίου τύπου που ανέφερε την εκλογή μελών της οργάνωσής μας στη Διοίκηση των ΤΟ.ΣΥ.Ν.
Τέλος, αν θα υπήρχε κάποια αντίδραση για κομματισμό στο ΤΟ.ΣΥ.Ν του Δήμου Θήρας θα τη περιμέναμε από κάποιο νέο που δεν είναι μέλος σε κάποιο κόμμα παρ’όλα αυτά δεν υπήρξε καμία φωνή πλην του κ. Καραχάλιου και του κ. Πέλέκυ, δηλαδή του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Τ.Ο. της Ν.Δ.
Τα μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που είναι στη Διοίκηση του ΤΟ.ΣΥ.Ν του Δήμου Θήρας δεν διαχωρίζουν τους νέους συντοπίτες τους σε πράσινους και γαλάζιους γιατί γνωρίζουμε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά για όλους. Το πνεύμα της σύμπνοιας και της συνεργασίας που έχουν και οι 5 εκλεγμένοι στο Διοικητικό Συμβούλιο ακυρώνει την όλη προσπάθεια επίθεσης στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.




ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Πρώτη Δύναμη στα Νεανικά Δρώμενα του Νομού μας



Δύναμη Αλλαγής – Δύναμη Ανατροπής



ο γραμματέας


Γιάννης Λιγνός